Current Issue - new design

 
 

Recommendation

Bolesti štitnjače u trudnoći

 

Read more...

Lijekovi u trudnoći i laktaciji

Read more...

 

Hipertenzija u trudnoći

Ideja za pisanje knjige nastala je u vrijeme planiranja Tečaja I. kategorije «Hipertenzija u trudnoći« za trajno usavršavanje liječnika održanog 2002. godine u Zagrebu.
Preeklamsija/eklampsija je bolest koja se javlja u trudnoći i jedan je od većih uzroka materalnog i fetalnog morbiditeta i mortaliteta. Cilj knjige je približiti čitatelju najnovije spoznaje o ovoj bolesti kao i dati preporuke za ispravno liječenje u cilju sniženja perinatalnog i maternog morbiditeta i mortaliteta. Zbog nejedinstvenog nazivlja i klasifikacije u Hrvatskoj je tijekom godina nastala zbrka u korištenju nazivlja EPH-gestoza i preeklampsija. U međunarodnim stručnim časopisima nazivlje «EPH-gestoza» je zamijenjeno s nazivljem «preeklampsija/eklampsija». Najveći prigovor nazivlju i klasifikaciji EPH-gestoza je taj što nije dovoljno istaknuta hipertenzija kao glavni simptom bolesti.
Knjiga »Hipertenzija u trudnoći« namijenjena je ginekolozima porodničarima, neonatolozima, anesteziolozima, patolozima, obiteljskim liječnicima, studentima medicine i drugima.

 

Mjesto održavanja kongresa: Hotel President****, Split, Starčevićeva 1, www.hotelpresident.hr/split
Vrijeme održavanja kongresa: 22.- 24. listopad 2015.