Current Issue - new design

 
 

Recommendation

Bolesti štitnjače u trudnoći

 

Read more...

Lijekovi u trudnoći i laktaciji

Read more...

 

Bolesti štitnjače u trudnoći

 

 

 

 

Bolesti štitnjače su česte u žena, a naročito za vrijeme reproduktivne dobi. Poremećena funkcija štitnjače utječe na smanjenu sposobnost fertilizacije, tijek trudnoće, zdravlje fetusa i zdravlje majke i novorođenčeta nakon porođaja. Zbog smanjenog imunološkog odgovora trudnoća mijenja tijek autoimune bolesti štitnjače. Znanje o fiziologiji štitnjače te kako trudnoća mijenja funkciju štitnjače važno je za postavljanje točne dijagnoze i liječenja bolesti u trudnoći i nakon porođaja.
U knjizi će čitatelj naći kritičnu raspravu o sadašnjim spoznajama o fiziologiji štitnjače, utjecaj trudnoće na funkciju štitnjače, postavljanju dijagnoze i liječenje bolesti štitnjače. Raspravlja se i o utjecaju bolesti štitnjače na rast i razvoj fetusa, bolestima fetalne štitnjače te o poslijeporođajnoj skrbi.
Cilj autora je da knjiga posluži liječnicima opće prakse, ginekolozima-opstetričarima, pedijatrima, internistima, specijalizantima i svim zdravstvenim radnicima u poboljšanju perinatalne skrbi ove ugrožene populacije trudnica.

 
 

Mjesto održavanja kongresa: Hotel President****, Split, Starčevićeva 1, www.hotelpresident.hr/split
Vrijeme održavanja kongresa: 22.- 24. listopad 2015.